Om oss

Pinjens förskola är en liten förskola med två grupper som heter Myran och Elefanten. Våra barn är 1-4 år gamla.

Hos oss sätter vi språkutveckling i fokus och arbetar aktivt med litteratur för lärandet. Vi som arbetar på förskolan skapar en lugn och trygg miljö för barnen där lek och lärande går hand i hand. Det är barnens egna initiativ och nyfikenhet som hjälper oss att utveckla verksamheten.

Vi stärker barnens självkänsla genom uppmuntran och tid att prova själva. Utevistelse är en viktig del av dagen och vi har egen gård och närhet till större lekplatser, skog och strand. Vi har ett gott samarbete mellan alla förskolor på Raus Plantering. Öppningar och stängningar sker på Nyponrosens förskola.

Vårt närområde

I vårt närområde finns Raus Planterings skola, som är en F-6 skola, samt förskolorna Nyponrosen, Pinjen, Nallen, Rosenknoppen, Tallkotten och Viktoria förskola.

På området finns familjecentralen Kompassen dit du är välkommen tillsammans med ditt barn 0-6 år. Här kan du och ditt barn delta i olika aktiviteter, träffa andra föräldrar och barn
förskollärare, socialrådgivare och bvc-sköterska.